Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за пълна защита на украинското небе

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за пълна защита на украинското небе
Коментари Харесай

След масираната руска въздушна атака: Зеленски иска пълна защита на украинското небе

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за " цялостна отбрана на украинското небе " след масираната съветска въздушна офанзива през нощта, съобщи Укринформ.
При нападението бяха нанесени вреди на енергийна инфраструктура в пет украински области, заяви " Укренерго " - националният електроенергиен систематичен оператор. " Цивилни хора, инфраструктура, енергийни уреди... Това е, с което Русия непрекъснато води война. Основната цел на Русия е да трансформира терора в нещо обикновено, да употребява неналичието на задоволителна противовъздушна защита на Украйна и да се възползва от нерешителността на сътрудниците на Украйна ", написа в " Телеграм " Зеленски. Той акцентира, че единственият метод да бъде спрян терорът и да не се трансформира в норма, е бързо да бъдат взети ефикасни решения.
" Пълната отбрана на украинското небе би трябвало да стане норма. За да схванат лудите в Кремъл, че терорът им е безрезултатен ", продължи Зеленски. Той изрази убеденост, че " сътрудниците (на Украйна) знаят какво тъкмо е належащо за това ": да й дават " спомагателни (бройки) " Пейтриът " и други модерни системи за противовъздушна защита. Ускоряване и разширение на доставката на (изтребители) Ф-16 на Украйна. Предоставяне на нашите воини на всички нужни неща. "
Украинският президент в умозаключение увери, че едвам когато (руският му сътрудник Владимир) Путин загуби способността си да нападна цивилни и гражданска инфраструктура, той ще бъде заставен да спре своя гнет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР